• Bieke Derdeyn

Zelfgemaakte falafelburgers

Ingrediënten (3 personen)

  • 450 g kikkererwten uit blik, afgegoten

  • 2 teentjes look

  • 4 el cashewnoten

  • 1 el komijn

  • Een handvol verse peterselie

  • 3 el bloem

  • Een snuif peper & zout

  • Olie

Bereidingswijze

  1. Neem een blender en voeg de look en cashewnoten toe. Mix al even in stukjes.

  2. Voeg nu de kikkererwten, komijn, peterselie, bloem en peper & zout toe.

  3. Blend tot een kruimelige massa. Kijk ook even of het deeg niet te nat is. Anders mag je gerust nog 1 à 2 extra eetlepels bloem toevoegen.

  4. Vorm balletjes van het deeg en duw ze daarna een beetje plat.

  5. Bakken in de pan: Verhit wat olie en bak de falafelburgers bruin aan elke kant gedurende zo'n 3 à 4 minuten.


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven