Bieke Derdeyn
Wentelteefjes met rood fruit in de oven
Ingrediënten (voor 2 personen)
150 g bruin brood, in grote stukken gesneden
3 eieren
250 ml melk
Een snuf kaneel
1 opgehoopte el maïzena
200 g rood (diepvries) fruit
Honing/agave/ahorn
Een hand gemengde noten, fijngehakt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem een kom en klop de eieren, melk, kaneel en maïzena los.
Doe het brood in een ovenschaal en overgiet met het ei-melk mengsel. Duw het brood wat aan met een vork zodat elk stukje brood in het mengsel wordt gedopt. Zet even aan de kant zodat het mengsel in het brood kan trekken.
Werk nadien af met rood fruit, sprenkel er wat honing over en de gehakte noten.
Zet in de oven gedurende 25 à 30 minuten. Kijk af en toe eens of het mengsel al begint te stollen. Wanneer het brood goudbruin is gebakken is het klaar.
Serveren kan je eventueel nog doen met wat yoghurt, platte kaas of skyr.