Bieke Derdeyn
Tomatensoep met cannellinibonen
Ingrediënten (4 personen)
Olie
2 teentjes look, fijngesneden
400 g fijngesneden Italiaanse roerbakgroenten (sperziebonen, rode paprika, rode ui, wortel en broccoli)
2 kl Provençaalse kruiden
1 kl gerookte paprika
400 g tomatenblokjes uit blik
240 g cannellinibonen, geweekt of uit blik (kan ook met linzen, kikkererwten of andere bonen)
750 ml groentebouillon
100 g verse spinazie
(Magere) room, sojaroom, haverroom, kokosroom...
Bereidingswijze
Stoof de knoflook enkele minuten aan in een grote kookpot.
Voeg vervolgens de roerbakgroenten toe en stoof even mee.
Doe de Provençaalse kruiden en paprika erbij en roer even om zodat de smaken vrijkomen.
Voeg nu de tomatenblokjes en cannellinibonen toe en vervolgens de bouillon.
Breng de soep aan de kook tot de groenten gaar zijn.
Voeg op het laatste de spinazie toe en werk indien gewenst af met een geut (plantaardige) room.