• Bieke Derdeyn

Steak met avocado-chimichurri

Ingrediënten (2 personen)

  • Een handvol verse peterselie

  • Een handvol verse koriander

  • 1 teentje look

  • Kruiden: zout, komijn en chiliflakes of cayenne

  • 2 el wittewijnazijn

  • Olijfolie

  • 1 avocado, in stukjes gesneden

  • 300 g steak

  • Optioneel: tomaatjes in stukjes en/of fijngesneden sjalot


Bereidingswijze

  1. Doe de peterselie, koriander, look, kruiden, wittewijnazijn en 4 el olijfolie in een blender en blend tot alles fijn is. Je hoeft het niet helemaal glad te mixen. Is je mengsel nog wat 'te droog', voeg dan nog een beetje olie toe.

  2. Voeg nu de blokjes avocado toe aan de chimichurri. Mix niet meer mee. Als je wil kan je ook nog tomaat en sjalot toevoegen.

  3. Verwarm wat olie in een pan en bak vervolgens de steak gaar zoals je zelf graag hebt (blue, saignant, à point of bien cuit).

  4. Snijd de steak in plakjes en schep er de avocado-chimichurri dressing over.



8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven