Bieke Derdeyn
Steak met avocado-chimichurri
Ingrediënten (2 personen)
Een handvol verse peterselie
Een handvol verse koriander
1 teentje look
Kruiden: zout, komijn en chiliflakes of cayenne
2 el wittewijnazijn
Olijfolie
1 avocado, in stukjes gesneden
300 g steak
Optioneel: tomaatjes in stukjes en/of fijngesneden sjalot
Bereidingswijze
Doe de peterselie, koriander, look, kruiden, wittewijnazijn en 4 el olijfolie in een blender en blend tot alles fijn is. Je hoeft het niet helemaal glad te mixen. Is je mengsel nog wat 'te droog', voeg dan nog een beetje olie toe.
Voeg nu de blokjes avocado toe aan de chimichurri. Mix niet meer mee. Als je wil kan je ook nog tomaat en sjalot toevoegen.
Verwarm wat olie in een pan en bak vervolgens de steak gaar zoals je zelf graag hebt (blue, saignant, à point of bien cuit).
Snijd de steak in plakjes en schep er de avocado-chimichurri dressing over.