• Bieke Derdeyn

Peer met chocolade in filodeeg

Ingrediënten (4 porties)

  • 4 halfrijpe peren

  • 200 ml witte wijn

  • 400 ml water

  • 2 steranijs

  • 1 kaneelstok

  • 2 kruidnagels

  • 50 g honing

  • 75 g zwarte chocolade

  • 40 g pecannoten

  • Filodeeg

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 220°C.

  2. Schil de peren, laat het steeltje eraan en haal het klokhuis onderaan uit.

  3. Verwarm water met witte wijn, steranijs, kaneel, kruidnagel en honing. Pocheer de peren gedurende 20 min op een zacht vuur.

  4. Hak de chocolade en noten fijn.

  5. Leg een stuk filodeeg in een potje en zorg dat het ver genoeg over de rand komt.

  6. Doe in het potje noten en chocolade en vul hiermee ook de onderkant van de peren op. Zet de peren nu in de potjes.

  7. Zet 15 min in de oven. Serveer lauw.



6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven