• Bieke Derdeyn

Klassieke stoverij

Ingrediënten (4 porties)

  • 2 uien, fijngesneden

  • 750 g rundstoofvlees

  • 600 ml bruin bier (kamertemperatuur)

  • 2 sneden peperkoek

  • Bouquet garni (tijm en laurier)

  • 2 el mosterd

  • Peper en zout

  • Boter of olie

Bereidingswijze

  1. Verwarm olie of boter in een grote pot en bak het vlees aan. Kruid ondertussen met peper en zout. Wanneer goudbruin gebakken, haal je het vlees uit de pot.

  2. Stoof nu de ui enkele minuten aan. Maak het aanbaksel eventueel los met een beetje water.

  3. Leg het vlees terug in de pot en overgiet met het bier. Voeg de peperkoek toe en de mosterd.

  4. Laat 1,5u tot 3u sudderen op een zacht vuur tot het vlees voldoende gaar is.




20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven