• Bieke Derdeyn

Kip met veenbessen & balsamico

Ingrediënten (4 porties)

  • 450 à 500 g kip (bil, dij...)

  • 2 teentjes look

  • 3 el olijfolie

  • 4 el balsamico azijn

  • 1 el sojasaus

  • 150 g veenbessen, vers/diepvries

  • Peper en zout

  • Verse tijm en rozemarijn

Bereidingswijze

  1. Blend look, olie, balsamico, sojasaus en 100 g van de veenbessen.

  2. Marineer hiermee de kip in een zipzak voor minstens 1,5 u in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Vet een ovenschaal in en plaats de kip met het vel naar beneden. Kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn. Voeg de overgebleven veenbessen toe.

  5. Rooster 20 min tot de kip gaar is en draai om. Smeer in met marinade en verhoog de oven naar 220°C. Rooster nog 10 min tot de kip krokant is.



6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven