Bieke Derdeyn
Bloemkool nacho's
Ingrediënten (6 porties)
500 g bloemkool, in schijfjes gesneden
Droge kruiden: komijn, paprika, chili en look
Olijfolie
1 jalapeño, in fijne ringen sneden
60 g Mexicaanse cheddar (bv. AH geraspte kaas Tex-Mex)
100 g refried beans (bv. La Morena zwarte bonenspread)
150 g kerstomaten, in 4 gesneden
1 kleine rode ui, in fijne stukjes gesneden
Een handvol verse koriander, fijn gesneden
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220°C.
Neem een bakplaat met bakpapier en plaats hierop de schijfjes bloemkool. Zorg dat ze elkaar niet raken.
Meng wat olie met de droge kruiden en smeer hiermee de bloemkool in. Plaats vervolgens 20 minuten in de oven.
Neem daarna de bakplaat even uit de oven en doe er de refried beans op, de jalapeño ringen en de kaas. Plaats terug in de oven voor nog zo'n 6 à 7 minuten tot de kaas mooi gesmolten is.
Werk het geheel nu nog af met de tomaten, de rode ui en de koriander.