Bieke Derdeyn
Bisque van scampi
Ingrediënten (3 à 4 porties)
500 g scampi, gepeld (bewaar de schalen)
Olie
1 grote ui, fijngesneden
2 teentjes look, fijngesneden
2 selderstengels, fijngesneden
Verse tijmtakjes en 2 blaadjes laurier
100 ml droge witte wijn
100 ml visbouillon
2 el Worcestershiresaus
2 el bloem
2 el tomatenpuree
Paprika, cayenne, peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm olie in een pot en bak de schalen 10 min aan met de helft van de ui, look, selder, een paar takjes tijm en de laurier.
Blus met 750 ml water en laat 10 min koken. Zeef het geheel en zet aan de kant.
Doe olie in een pot en stoof de rest van de ui, look, selder 5 min aan en roer de bloem eronder.
Voeg wijn, Worcester, tomatenpuree, paprika en cayenne toe en roer 2 min.
Voeg de scampi- en visbouillon toe en laat nog 10 min doorkoken. Mix de soep glad.
Bak een 3-tal scampi per persoon.