• Bieke Derdeyn

Bisque van scampi

Ingrediënten (3 à 4 porties)

  • 500 g scampi, gepeld (bewaar de schalen)

  • Olie

  • 1 grote ui, fijngesneden

  • 2 teentjes look, fijngesneden

  • 2 selderstengels, fijngesneden

  • Verse tijmtakjes en 2 blaadjes laurier

  • 100 ml droge witte wijn

  • 100 ml visbouillon

  • 2 el Worcestershiresaus

  • 2 el bloem

  • 2 el tomatenpuree

  • Paprika, cayenne, peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm olie in een pot en bak de schalen 10 min aan met de helft van de ui, look, selder, een paar takjes tijm en de laurier.

  2. Blus met 750 ml water en laat 10 min koken. Zeef het geheel en zet aan de kant.

  3. Doe olie in een pot en stoof de rest van de ui, look, selder 5 min aan en roer de bloem eronder.

  4. Voeg wijn, Worcester, tomatenpuree, paprika en cayenne toe en roer 2 min.

  5. Voeg de scampi- en visbouillon toe en laat nog 10 min doorkoken. Mix de soep glad.

  6. Bak een 3-tal scampi per persoon.



19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven