top of page
  • Foto van schrijverBieke Derdeyn

Appelmoes & yoghurt ontbijtcake

Ingrediënten (1 cake)

  • 80 g (volkoren) bloem

  • 80 g fijne havermout

  • 1 kl kaneel of koekkruiden

  • 1 kl bakpoeder

  • Snuf zout

  • 1 ei

  • 40 g boter

  • 100 g Griekse yoghurt

  • 100 g ongezoete appelmoes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de bloem, havermout, kaneel, bakpoeder het zout in een grote kom.

  3. Voeg nu het ei, de yoghurt, de boter en de appelmoes toe aan de droge ingrediënten en meng goed.

  4. Doe het deeg in een met bakpapier beklede bakvorm en bak gedurende 30 minuten. Prik er eventueel eens in om te zien of de cake voldoende gebakken is.



33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page